Tym razem inny pomysł na tortillę - równie prosty i smaczny, jak pozostałe, a przy tym inny, ciekawy i wyjątkowy. Tortille podane z ogórkiem konserwowym, pieczone do zarumienienia, podawane na chrupiąco… MNIAM!
Danie: Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nagrzej piekarnik do 180°C. Przecier pomidorowy wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw ziołami prowansalskimi.
Piersi z kurczaka umyj i dokładnie osusz. Następnie pokrój je w kostkę. Dopraw przyprawą do gyrosa i usmaż na maśle z odrobiną oliwy, aż do zarumienienia.
Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
Tortille podgrzewaj po 10 sekund w mikrofali. Posmaruj je sosem pomidorowym, a następnie ułóż na nich resztę przygotowanych dodatków. Całość zawiń i piecz ok. 5 minut w piekarniku. Smacznego!
Dodaj komentarz