Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 250 g sera ricotta
  • 1 garść rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru brązowego

Przygotowanie

Krok 1

Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy je na 8 kwadratów.



Krok 2

Ser ricotta przekładamy do miseczki, dodajemy rodzynki. Dodajemy również jajko, cynamon oraz cukier brązowy.



Krok 3

Mieszamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.



Krok 4

Nakładamy farsz na ciasto. Składamy kwadraty na pół, zawijamy brzegi. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy je przez około 16-17 minut w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.