Składniki:

  • - 1 kostka masła
  • - 250 g cukru
  • - 120 ml wody
  • - 30 g kakao
  • - 420 g mleka w proszku
  • - 150 g pokruszonych herbatników
  • - 200 g bakalii (orzechy, rodzynki, śliwki, skórka pomarańczy – do wyboru)
  • - 50 g wiórków kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Zagotuj kakao z cukrem, masłem oraz wodą. Po ostudzeniu dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
Dołóż herbatniki i bakalie.



Krok 2

Masę przełóż do podłużnej foremki wyłożonej folią do pieczenia i wsadź do lodówki na ok. 4 godziny, aż do zastygnięcia.



Krok 3

Ciasto podawaj obsypane wiórkami kokosowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.