Ciasto francuskie z gruszkami i lodami

Masz niespodziewanych gości? Warto mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie, można z niego wyczarować wiele przekąsek. My polecamy deser na słodko, z sezonowymi gruszkami. Smacznego!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • - 1 puszka gruszek w syropie
  • - 1 jajko
  • - 1 l lodów waniliowych lub śmietankowych

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na prostokąty.



Krok 2

Wykrojone ciasto przekładamy na blachę do pieczenia i smarujemy je dokładnie jajkiem.



Krok 3

Układamy na każdym kawałku pokrojoną gruszkę.



Krok 4 

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez ok. 15 min.



Krok 5

Deser podajemy z lodami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.