Orzeźwiające, kwaśne ciasto na cieplejsze dni. Ciekawy pomysł dla osób, które lubią kuchenne nowości.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Nastaw piekarni na 170 stopni C. Grejpfrut obierz i pokrój na plastry. Tortownicę natłuść, ułóż w niej plastry cytrusa. Posyp cukrem. Podpiecz 10 minut.
Do mleka sojowego dodaj sok z grejpfruta, a do suchych składników dodaj mleko i zmiksuj. Dołóż cukier, cały czas mieszaj. Dołącz olej. Wlej ciasto na owoce. Piecz ok. 30 minut. Ostudź.
Następnie przykryj tortownicę dużym talerzem i odwróć zdecydowanym ruchem, tak aby ciasto opadło na talerz.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-19 15:48:00
Wyśmienite:)