1 Wszystkie wyzej podane składniki na kruszonkę zagnieść i włożyć na 20-25 minut do zamrażarki. 2 Czekoladę , najlepiej gorzka połamac na kawałeczki, dodać masło i roztopić na małym ogniu cały czas ją mieszając. Zdjąć z palnika, dodać kakao i wymieszać. Ostudzić. Do mąki dodać proszek i sodę. Jajka roztrzepać, dodać cukier-dokładnie wymieszać, wlać czekoladę i ponownie wymieszać. Wsypać część mąki, wymieszać, a nastepnie tez wlać śmietanę . i dodac pozostała mąkę,, wszystko wymieszac 3 Foremki na babeczki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości i posypac kazda wczesniej przygotowana kruszonką. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 180 st. około 20 minut. Podawac ostudzone, lekko posypane cukrem pudrem. Rady: Do wykonania mufinnów polecam uzycie gorzkiej czekolady Z tych składników wyszło mi około 10 babeczek.
Dodaj komentarz