Dressing z awokado z limonką i kolendrą

Jeśli znudziły Ci się już sałatki polane klasycznym winegretem lub sosem czosnkowym, dzisiejsza propozycja z pewnością pozytywnie Cię zaskoczy!

Jogurtowy dressing z awokado, limonką i kolendrą. Idealnie kremowy sos o niesamowitym, bogatym smaku. Porcja dressingu starczy na całe dwie sałatki.

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 ml jogurtu Augustowski naturalny
  • ½ dojrzałego awokado
  • 1 garść kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sok z 1 limonki
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Kolendrę bardzo drobno posiekaj.



Krok 3

W pojemniku blendera umieść jogurt, awokado, sok z limonki, oliwę, czosnek, ocet, syrop klonowy i sól. Zmiksuj na gładko. Dodaj posiekaną kolendrę i jeszcze raz krótko zmiksuj.



Krok 4

Dopraw do smaku solą i ewentualnie dodatkowym sokiem z limonki lub syropem klonowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.