Dyniowa zupa krem na Halloween

Sprawdzony przepis na puree z dyni znajdziesz tutaj. >klik<

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g puree z dyni
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 dip śmietanowy Mlekpol z karmelizowaną cebulką i cheddarem typu crème fraiche
  • 50 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej pikantnej papryki
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • pestki dyni

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozgrzej masło, dodaj wszystkie przyprawy (oprócz soli i pieprzu) i podsmaż przez 3-4 minuty na niewielkim ogniu. Następnie dodaj puree z dyni, bulion warzywny oraz całe opakowanie dipu śmietanowego. Zblenduj na gładko i doprowadź do wrzenia.



Krok 2

Gdy zupa się zagotuje, zdejmij ją z ognia. Spróbuj, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Przełóż do miseczek, a następnie polej śmietanką tworząc wzór pajęczyny. Przed podaniem możesz posypać pestkami dyni. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.