Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć. Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć.
Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.
Fasolkę podawać na ciepło.
Dodaj komentarz