Filety umyj, usuń chrząstki oraz tłuszcz i nakłuj z obu stron ostrym nożem lub widelcem.
Do miski przełóż śmietanę, dip śmietanowy i przyprawy bez soli. Zamieszaj i zanurz w marynacie kurczaka.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmij miskę, przemieszaj filety i wstaw na kolejne 2 godziny do lodówki.
Wyjmij mięso z lodówki, zdejmij folię i odczekaj 30 minut przed smażeniem, aby mięso się ogrzało.
Patelnię (możesz użyć grillową) posmaruj cienką warstwą oleju i przełóż zamarynowane filety. Smaż przez przez ok 5 - 7 minut na średnim ogniu, odwróć mięso i smaż kolejne 3 - 4 minuty.
Podawaj gorące, z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj komentarz