Składniki:

  • ½ kg flaków wołowych
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 15 dag boczniaków
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Majeranek
  • Papryka mielona ostra
  • 1 liść laurowy
  • 3-4 ziarna angielskiego ziela
  • 4-5 ziarenek pieprzu
  • 1 łyżka mąki
  • Kostka rosołowa
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczone flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odlać wodę.



Krok 2

Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie, wsypać obgotowane flaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, gotować do miękkości.



Krok 3

Boczniaki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym maśle.



Krok 4

Po 40 minutach gotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować około pół godziny. Następnie dodać majeranek, boczniaki i mąkę wymieszaną z koncentratem, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem, papryką i solą, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.