Oczyszczone flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odlać wodę. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie, wsypać obgotowane flaki, dodać liść laurowy, angielskie ziele, ziarenka pieprzu, gotować do miękkości. Boczniaki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Po 40 minutach gotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować około pół godziny. Następnie dodać majeranek, boczniaki i mąkę wymieszaną z koncentratem, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem, papryką i solą, wymieszać.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Oczyszczone flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odlać wodę.
Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie, wsypać obgotowane flaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, gotować do miękkości.
Boczniaki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Po 40 minutach gotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować około pół godziny. Następnie dodać majeranek, boczniaki i mąkę wymieszaną z koncentratem, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem, papryką i solą, wymieszać.
Dodaj komentarz