Gulasz cielęcy jest zdecydowanie delikatniejszy i mniej kaloryczny, niż jego wieprzowy odpowiednik. Danie jest idealne w połączeniu z kaszą lub ziemniakami i stanowi smaczny i zdrowy posiłek, polecany szczególnie na rodzinne obiady.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez laktozy
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do niego przyprawę do gulaszu i smażymy na patelni na oleju. Kroimy również cebulę i razem z mięsem smażymy ją przez 8 minut.
W garnku gotujemy szklankę wody z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i marchwią pokrojoną w kostkę.
Tak przygotowane mięso umieszczamy w garnku i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut.
Podsmażamy na maśle prawdziwki i dodajemy je do mięsa. Całość przyprawiamy i dusimy jeszcze przez 1 godzinę.
Dodaj komentarz