Frytki możemy w łatwy i szybki sposób zrobić sami w domu. W tej wersji są to frytki z batatów, czyli słodkich ziemniaków. Smakują wyśmienicie.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C z termoobiegiem. Bataty obieramy ze skóry i myjemy. Osuszamy i kroimy w paski.
Gotowe paseczki obtaczamy w oliwie, posypujemy papryką. Układamy na blaszce.
Frytki pieczemy w piekarniku przez około 25-30 minut. Frytki powinny być chrupiące i miękkie w środku. Posypujemy solą po wyjęciu.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
PaulinaS1
Opublikowany: 2018-11-29 12:08:00
Kocham frytki z batatów,ale pieczone szczególnie.
Odpowiedz