Gofry owsiane bez glutenu

Wersja ciasta na gofry dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Prosty i szybki przepis na bezglutenowe gofry. Rewelacyjnie smakują z dodatkiem świeżych owoców.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ½ szklanki mleka Łaciate 2% bez laktozy
  • ½ szklanki wody
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 g soli
  • ok. 200 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki wsyp do miski. Odstaw na min. 10 min. Płatki owsiane mają dobrze się namoczyć.



Krok 2

Składniki dokładnie zmiksuj.



Krok 3

Wlej ciasto do gofrownicy. Piecz ok. 3-4 min i wysmaż wszystkie gofry.

Gofry podawaj posypane borówkami lub innymi ulubionymi owocami.

Smacznego!



Wskazówki

Aby ciasto nie przywarło posmaruj gofrownicę cienką warstwą oleju.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.