Przepyszne, sycące i cieszące oko burgery o śródziemnomorskim smaku. Z dodatkiem tartego sera, oliwek i czerwonej papryki. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wręcz idealne na piknik lub jako dodatek do grilla.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą, startym czosnkiem, oregano i posiekaną natką pietruszki. Dodaj tarty ser Jantar i drobno pokrojoną czerwoną paprykę oraz posiekane oliwki. Dopraw solą i pieprzem.
Z masy ufromuj burgery. Każdego burgera posmaruj oliwą z oliwek. Grilluj mięso przez 15 minut, aż do zarumienienia z każdej strony.
Burgery jagnięce podawaj w bułce wraz ze świeżymi warzywami i serem żółtym. Smacznego!
Dodaj komentarz