Lody bazyliowo-miętowo-groszkowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g zielonego groszku
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 pęczek mięty
  • 250 ml Śmietanki Łaciatej 36%
  • 200 g jogurtu Augustowskiego Naturalnego
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Groszek gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do malaksera i miksujemy na gładką masę.



Krok 2

Bazylię i miętę myjemy i osuszamy, pozbywamy się łodyg. Liście drobno siekamy.



Krok 3

Śmietankę i jogurt łączymy, solimy i dodajemy kolorowy pieprz.



Krok 4

Dodajemy mus z groszku i zioła, miksujemy na gładką masę.



Krok 5

Przekładamy do pojemnika i wstawiamy na około 1.5 h do zamrażalnika.



Krok 6

Lody serwujemy w pucharkach, jako dodatek do obiadów lub jako wytrawną przystawkę.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-04-13 08:17:00

Chętnie bym spróbowałaody o takim smaku :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.