Pyszna, sycąca przekąska o wyrazistym smaku. Wspaniałe danie nie tylko na ogrodowe przyjęcie.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Umyj i osusz papryki, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj mieloną słodką paprykę i tymianek. Zamieszaj a następnie dodaj mięso. Smaż przez 5 minut, w trakcie smażenia rozdrobnij mięso na mniejsze kawałki.
Do podsmażonego mięsa dodaj kaszę, zamieszaj. Przełóż farsz do miski, przestudź.
Do przestudzonego farszu dodaj posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojony czosnek oraz Dip śmietanowy. Zamieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej wydrążone i pokrojone na pół papryki. Zawiń je w folię aluminiową i grilluj na słabym ogniu przez ok 20 min. Po tym czasie odwiń folię i posyp z wierzchu serem każdą paprykę. Poczekaj aż się rozpuści i zdejmij z grilla. Podawaj lekko przestudzone.
Smacznego!
Dodaj komentarz