Grillowane szparagi w bekonie

Gdy sezon grillowy w pełni, nie można zapomnieć o grillowanych szparagach z boczkiem. To idealna przystawka, która na pewno zrobi duże wrażenie na gościach.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 300 g boczku w plasterkach
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi umyj i pokrój twarde części. Oliwę wymieszaj z solą, ziołami i pieprzem. Tak powstałą marynatą natrzyj dokładnie szparagi.



Krok 2

Każdy szparag owiń na środku plasterkiem boczku.



Krok 3

Szparagi grilluj z każdej strony po 5-7 minut. Pod koniec grillowania polej szparagi sokiem z cytryny. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.