Idealna kawa mrożona

Pyszna i prosta w przygotowaniu kawa mrożona, która idealnie sprawdzi się latem.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 300 ml zimnego mleka
  • 30 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 kostka lodu lub więcej

Przygotowanie

Krok 1

Kawę wsypujemy do szklanki (wysokiej). Zalewamy ją zimnym mlekiem. Dodajemy cukier i mieszamy. Wkładamy kostkę lodu.



Krok 2

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Wkładamy ją do rękawa cukierniczego i wyciskamy do kawy. Posypujemy wierzch cynamonem.



Krok 3

Śmietanka Łaciata musi być schłodzona, aby można ją było ubić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.