Puszyste naleśniki z jabłkową nutą. Idealne na chłodne, jesienne wieczory.
Danie: Śniadanie, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W misce mieszamy ze sobą suche składniki, czyli mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i dodajemy do mąki.
Jajko roztrzepujemy z mlekiem i dodajemy do mąki. Delikatnie mieszamy. Dodajemy stopniowo 2 starte jabłka bez skórki oraz roztopione masło.
.
Naleśniki smażymy na suchej patelni, około 40 sekund do 1 minuty na każdej stronie.
Danie możemy podawać polane syropem klonowym
Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.
Dodaj komentarz