Kaczka z orzechami piniowymi i chili

Kaczka w pół godziny? Tak – to możliwe! Pierś kaczki w prostym wydaniu – bez potrzeby zapiekania w piekarniku. Smażona, podawana z orzeszkami piniowymi i chili. Idealne danie na szybki obiad z bliskimi.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Orzechy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oliwy
  • garść orzeszków piniowych
  • 1 papryczka chili

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kaczki myjemy, osuszamy i nacinamy skórkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Smażymy na oliwie przez ok. 10 minut od strony skóry, odwracamy, dodajemy pokrojoną papryczkę chili, posypujemy orzeszkami piniowymi i smażymy ok. 5 minut od strony mięsa.



Krok 3

Odstawiamy na 5 minut, aby mięso odpoczęło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.