Kakao z bitą śmiataną i piankami

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - mleko Łaciate 2% 300 ml,
  • - kakao 2 łyżki,
  • - sok malinowy 1 łyżka,
  • - śmietanka Łaciata 30 % 100 ml,
  • - cukier puder 1 łyżeczka,
  • - czekolada mleczna 1 kostka,
  • - pianki według uznania

Przygotowanie

Krok 1

Mleko podgrzać, dodać kakao i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się kakao. Śmietanę ubić na pianę, dodać cukier puder i wymieszać.



Krok 2

Do gorącego kakao wlać syrop malinowy, wymieszać i przelać do filiżanki.



Krok 3

Udekorować bitą śmietaną oraz piankami. Całość posypać wiórkami czekolady startej na tarce o małych oczkach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.