Kapusta pak choi z wołowiną

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kapusta pak choi
  • 100 g polędwicy wołowej
  • 50 g makaronu ryżowego
  • kawałek imbiru
  • 0,5 łyżeczki sosu chili
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • pół startej marchewki

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę przekroić wzdłuż. Polędwicę pokroić w cienkie plasterki, przyprawić solą, pieprzem, posiekanym imbirem i sosem chili.



Krok 2

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 3

Rozgrzać patelnię z 3 łyżkami oleju. Kapustę i marchewkę obsmażyć z obu stron, żeby była chrupiąca.



Krok 4

Następnie na tej samej patelni przesmażyć przez 2 minuty wołowinę, zdjąć z patelni dodać na nią odsączony makaron i przez chwile smażyć.



Krok 5

Dodać mięso, smażyć razem jeszcze minutę.

Kapustę ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć mięso z makaronem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.