Knedle serowe z morelami to pomysł na słodki obiad. Są miękkie i bardzo smaczne. Zasmakują całej rodzinie, nie tylko tym najmłodszym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj ser, także przeciśnięty przez praskę, a potem jajka. Ugnieć. Podsypuj mąką tak, aby ciasto nie było zbyt twarde.
Morele opłucz, pokrój na połówki i usuń pestki. Możesz je także obrać ze skórki, jeśli chcesz.
Z kawałków ciasta formuj placuszki, na każdym układaj kawałki moreli. Następnie zlep i uformuj z nich kulki.
Wodę zagotuj w garnku. Knedle gotuj w osolonej wodzie (od chwili wypłynięcia jeszcze 4 minuty). Knedle podawaj gorące, polane masłem i posypane cukrem. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-20 18:42:00
Są pyszne.