Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie tymiankowej

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g filetu z pstrąga
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Kilka gałązek koperku
  • ½ cytryny
  • Pieprz cytrynowy
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Filety z pstrąga łososiowego umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć je solą i pieprzem cytrynowym.



Krok 2

Do oliwy dodać tymianek, wymieszać i natrzeć rybę. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.



Krok 3

Ułożyć filety na folii aluminiowej, obłożyć plastrami cytryny i gałązkami koperku. Zawinąć, włożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut.



Krok 4

Następnie rozchylić folię i piec jeszcze 5-7 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.