Koktajl dyniowo-jabłkowy

Przepis na sprawdzone puree z dyni znajdziesz tutaj. >klik<

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki wody
  • ⅔ szklanki mleka UHT Łaciate 2%
  • ¼ szklanki puree z dyni
  • 1 ½ łyżeczki brązowego cukru
  • ¼ łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
  • ⅔ szklanki kruszonego lodu

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

Umieść jabłko w misce nadającej się do mikrofalówki, dodaj wodę i podgrzewaj w mikrofalówce przez 2-3 minuty, aż jabłko zmięknie. Zamroź jabłko z wodą w zamrażalniku.



Krok 3

Zmiksuj zamrożone jabłko, mleko, puree z dyni, brązowy cukier i przyprawę do ciasta dyniowego.



Krok 4

Dodaj lód i zmiksuj na gładką konsystencję. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.