Pasta dyniowo-fasolowa

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g białej fasoli
  • duża dynia
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • wędzona papryka
  • mielony kmin
  • mielona kolendra
  • cynamon
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Dynię pozbawioną pestek i skóry upiec w piekarniku razem z główką czosnku. Do pojemnika blendera dodać dynię, usmażoną cebulę i pieczony czosnek, kolendrę, kumin, wędzoną paprykę, sól i pieprz do smaku. Całość zmiksować na gładką masę, następnie jajka, fasolę z puszki i pestki dyni. Blendować jeszcze chwilę, by składniki dobrze się wymieszały.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.