Pasta dyniowo-fasolowa

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g białej fasoli
  • 1 duża dynia
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • wędzona papryka
  • mielony kmin
  • mielona kolendra
  • cynamon
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i pozbaw pestek. Pokrój na paski. Przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj oliwą. Główkę czosnku przekrój na pół i połóż obok dyni.



Krok 2

Włóż dynię z czosnkiem do nagrzanego do 170°C piekarnika i piecz ok. 15-20 min. Cebulę usmaż na patelni na oliwie. Fasolę z puszki odsącz na sitku.



Krok 3

Do pojemnika blendera dodaj dynię, cebulę, pieczony czosnek, kolendrę, kumin, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Całość zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj jajka, fasolę i pestki dyni. Blenduj jeszcze chwilę, by składniki dobrze się wymieszały i gotowe. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.