Formę o wymiarach 25x35 wyścielamy papierem do pieczenia, i na spód wykładamy biszkopty. W między czasie 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. 250 ml śmietany miksujemy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. W tym czasie maliny zagotowujemy z cukrem i do gorącej masy wsypujemy 2 galaretki malinowe. Dokładnie mieszamy aż galaretki się rozpuszczą i odstawiamy do stężenia. Na masę śmietanową wylewamy tężejący mus malinowy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.W między czasie 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Pozostałą śmietanę miksujemy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i wykładamy na zastygnięty mus malinowy. Wstawiamy do lodówki aby ciasto stężało. Przed podaniem ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą i dekorujemy malinami.
Zamiast malin do ciasta możemy dać inne owoce.
Dodaj komentarz