Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy. Ugotowaną kaszę ostudzić, połączyć z mielonym mięsem. Dodać jajko, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy.
Ugotowaną kaszę ostudzić, połączyć z mielonym mięsem. Dodać jajko, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj komentarz