Kotleciki mielone z kaszą

Autor:

Śnieżynka

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy. Ugotowaną kaszę ostudzić, połączyć z mielonym mięsem. Dodać jajko, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego z szynki
  • 1 szkl. kaszy perłowej ugotowanej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 małe jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Bułka tarta
  • Oliw

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy.



Krok 2

Ugotowaną kaszę ostudzić, połączyć z mielonym mięsem. Dodać jajko, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.