Kotleciki z kaszy jaglanej

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

SKŁADNIKI

  • 200g kaszy jaglanej
  • cebula
  • koperek
  • czosnek
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulę i 2 ząbki czosnku. Podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.



Krok 2

Połowę ugotowanej i ostudzonej kaszy zmiksuj na gładką masę. Dodaj ją do tej, która została wraz z podsmażoną cebulą i czosnkiem oraz koperkiem. Dokładnie połącz składni



Krok 3

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kotleciki, otocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.