Obłędna zupa ze smażonym twarogiem. Idealny pomysł na nietuzinkowy obiad. Nie czekaj i spróbuj!
Danie: Zupy
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Sezam
Ze śmietanką
Cebulę i czosnek siekamy na drobne kawałki. Do rozgrzanego garnka dajemy masło i wlewamy oliwę. Wrzucamy pokrojoną cebulę oraz czosnek i podsmażamy.
Doprawiamy pieprzem białym mielonym. Obieramy ziemniaki ze skórki.
Ziemniaki oraz cukinie kroimy w równe kawałki i dodajemy do garnka.
Całość doprawiamy do smaku solą. Wlewamy wywar z jarzyn.
Na koniec dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Do zupy dodajemy śmietankę Łaciata 12%. Wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe, a następnie dodajemy miętę. Miksujemy zupę na gładki krem.
Rozgrzewamy patelnię grillową.
Twaróg Mazurski Smak tłusty kroimy na gruba plasterki i obtaczamy w sezamie. Następnie smażymy na patelni grillowej.
Gotową zupę krem nalewamy do miski, na wierzchu kładziemy pieczony twaróg w sezamowej panierce. Całość dekorujemy miętą i orzeszkami ziemnymi. Smacznego!
Dodaj komentarz