Kremowa zupa ziemniaczana

Danie: Zupy, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 plastrów boczku
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 4 szklanki ziemniaków
  • 2 puszki zagęszczonej zupy kremowej z kurczaka
  • 2,5 szklanki mleka Łaciate UHT 3,2%
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Boczek usmaż na dużej patelni, aż do chrupkości. Odcedź na ręczniku papierowym, a następnie pokrusz.



Krok 2

Cebulę posiekaj drobno. Usmaż na tej samej patelni, co boczek. Cebula ma zrobić się miękka.



Krok 3

Do garnka dodaj cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, zupę z kurczaka, mleko, sól, pieprz i koperek.



Krok 4

Gotuj na średnim ogniu przez ok. 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.Przed podaniem posyp pokruszonym boczkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.