Orzechy obrać z łupić i zmielić lub bardzo drobno pokruszyć. Budynie ugotować, odstawić do lekkiego przestudzenia. Składniki na kruche ciasto wyłożyć na stolnice, zagnieść ciasto. Do 1/4 ciasta dodać drobno pokruszone orzechy włoskie i ponownie zagnieść żeby ciasto połączyło się o orzechami. Orzechowe ciasto schować do zamrażalki. Resztę rozwałkować i rozprowadzić w wysmarowanej tłuszczem blasze o wymiarach 25 x 35 cm. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki a następnie posypać je cukrem i cynamonem. Na kruchym cieście rozsmarować nutellę a następnie ułożyć kawałki jabłek, następnie zalać je gorącym budyniem. Na to zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) zmrożoną część krucho orzechowego ciasta. Piec ok. 45-50 min. w 180 stopni C. Odstawić do całkowitego przestudzenia, przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem i udekorować orzechami.
Dodaj komentarz