Piersi z indyka z serem camembert

Proste roladki z indyka z serem camembert to idealna potrawa, która może być wykorzystana na wiele sposobów. Sprawdzi się jako danie obiadowe, może być zabrana do pracy na lunch, może być zabrana w drogę, może stanowić przekąskę/przystawkę. Mnóstwo pomysłów - a tylko 1 przepis.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ piersi z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g sera camembert
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Pomidorki koktajlowe (opcjonalnie do podania)

Przygotowanie

Krok 1

Filety kroimy na kilka cienkich plastrów. Delikatnie je rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Czosnek przeciskamy przez praskę. Każdy filet dokładnie smarujemy czosnkiem.



Krok 3

Na każdym filecie układamy po kawałku sera, zwijamy roladki i przekładamy do natłuszczonego oliwą naczynia żaroodpornego.



Krok 4 

Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180°C. Podajemy np. z ulubionymi świeżymi warzywami.



Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.