Smaczna odmiana gotowanego kurczaka w sosie. Lekko pikantna, co zawdzięcza dodatkowi chrzanu. Polecana jako danie obiadowe z ziemniakami lub makaronem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Kurę lub kurczaka dokładnie myjemy, suszymy i kroimy na porcje. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy kurę 30 minut, a kurczaka 15 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy kolejne 20 minut.
Mąkę rozprowadzamy w mleku i gotujemy w rondelku, dodając chrzan. Dodajemy do gotującego się kurczaka.
Gotujemy jeszcze 15 minut, a następnie dodajemy śmietankę Łaciatą i doprowadzamy do wrzenia.
Dodaj komentarz