Kuskus z warzywami

Sałatka z kuskusem to pyszna i szybka przekąska dla całej rodziny. Będzie również pysznym dodatkiem do obiadu, na przykład pieczonych podudzi z kurczaka, warzywnych placuszków albo pulpetów rybnych.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 szklanka kaszy kuskus,
  • 1 cukinia,
  • 1 papryka,
  • 300 g pieczarek,
  • puszka kukurydzy,
  • oliwa,
  • cebula,
  • curry,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • opcjonalnie: pierś z kurczaka

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę kuskus zalej osolonym wrzątkiem w proporcjach 1:1.



Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. W drobną kostkę pokrój paprykę, pieczarki oraz cukinię i dodaj do cebulki. Dopraw warzywa do smaku: solą, pieprzem, ziołami i curry. Wszystko razem duś, aż pieczarki i cukinia będą miękkie.



Krok 3

Wcześniej przygotowaną kaszę kuskus wymieszaj z warzywami, dodaj też kukurydzę z puszki. Jeśli trzeba, dopraw. Gdy masz więcej czasu, razem z cukinią, pieczarkami i papryką, możesz podsmażyć też pierś z kurczaka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.