Letnie gazpacho z arbuza

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 szklanek arbuza
  • 1 ogórek
  • 1 papryczka jalapeño
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 1 szklanka świeżych jagód

Przygotowanie

Krok 1

Arbuza bez pestek pokrój w kostkę. Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Jalapeno drobno posiekaj.



Krok 2

Umieść 6 szklanek arbuza, połowę ogórka, jalapeño i ocet z czerwonego wina w blenderze. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.



Krok 3

Przelej gazpacho do dużej miski i dodaj resztę arbuza oraz ogórka. Chłodź w lodówce przez co najmniej 30 minut.



Krok 4

Rozlej gazpacho do 4 miseczek i każdą porcję udekoruj jagodami. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.