Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Nastawić wodę na makaron, posolić. Ugotować makaron al dente, odcedzić.
Filet z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić kostkę. Wrzucić do miski.
Do mięsa wlać oliwę, dodać oregano, paprykę słodką, szczyptę soli i pieprzu.
Wymieszać i odstawić na kwadrans.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę i smażyć, aż się lekko zeszkli.
Następnie dodać kurczaka oraz drobno posiekany czosnek. Smażyć przez około 5 minut.
Wlać śmietanę, dusić 2-3 minuty.
Dodać ser gorgonzola pokrojony w kostkę i dusić na małym ogniu, aż się rozpuści.
Dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i podsmażyć przez 1-2 minuty.
Dodaj komentarz