Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 100 g tartego sera Jantar
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Na patelni podsmaż czosnek, dodaj szpinak i smaż, aż zmniejszy swoją objętość.



Krok 3

Dodaj śmietankę, ser Jantar i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj, aż ser się rozpuści.



Krok 4

Połącz sos z makaronem i podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.