Makaronowe mini-pizze

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 15 dag makaronu spaghetti
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 dag żółtego sera
  • 2-3 plasterki wędliny z szynkowara
  • 2 łyżki ketchupu z ziołami
  • ketchup łagodny

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z ketchupem ziołowym, wymieszać. Jajko wbić do miski, roztrzepać widelcem, wymieszać z zimnym makaronem i ziołami prowansalskimi.



Krok 2

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z makaronu uformować krążki. Posypać 1/3 startego żółtego sera, wyłożyć pieczarki z ketchupem. Posypać pokrojoną w kosteczkę wędliną i resztą żółtego sera. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 10 minut. Gotowe pizzerki przełożyć na talerze i polać ketchupem lub sosem czosnkowym, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.