Mini szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny są idealną potrawą, cieszącą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie wakacyjnym. Mięso jagnięce idealnie nadaje się na grilla.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Soja

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g udźca z jagnięciny
  • - 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • - sok z 1 limonki
  • - garść rozmarynu
  • - 1 łyżeczka tymianku
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżka sosu sojowego
  • - 1/2 łyżeczki soli
  • - 1/2 łyżeczki pieprzu
  • - 250 g pieczarek

Przygotowanie

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z limonki i sosem sojowym, posiekanym rozmarynem i tymiankiem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do marynaty.



Krok 2

Jagnięcinę zanurzamy w marynacie i odstawiamy na noc.



Krok 3

Następnego dnia mięso odsączamy, nabijamy na patyczki od szaszłyków z pieczarkami i grillujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.