Mix sałat z papryką i marchewką

Ekspresowa sałatka, która sprawdzi się np. na kolację. Jest smaczna i zdrowa.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 mix sałat
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • nać pietruszki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Wsypujemy do dużej miski mix sałat, szpinak i rukolę. Dokładnie wszystko mieszamy (najwygodniej będzie użyć do tego dwóch łyżek jednocześnie), nabierając i podnosząc do góry liście.



Krok 2

Obraną marchew i pietruszkę trzemy na tarce o największych oczkach.



Krok 3

Teraz musimy pokroić paprykę, przecinamy ją na pół, wykrawamy białą błonkę z nasionami i kroimy na części. Dodajemy ją do miski razem z marchewką i pietruszką.



Krok 4

Do całości dodajemy jeszcze listki świeżej, posiekanej pietruszki i mieszamy. Polewamy na wierzchu oliwą z oliwek. Jeżeli zostanie Ci jeszcze kilka listków pietruszki, możesz udekorować nimi sałatkę przed podaniem. Smacznego!



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-05-07 09:41:00

Przy moim odchudzaniu, wskazana taka sałatka.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.