Ekspresowa sałatka, która sprawdzi się np. na kolację. Jest smaczna i zdrowa.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Wsypujemy do dużej miski mix sałat, szpinak i rukolę. Dokładnie wszystko mieszamy (najwygodniej będzie użyć do tego dwóch łyżek jednocześnie), nabierając i podnosząc do góry liście.
Obraną marchew i pietruszkę trzemy na tarce o największych oczkach.
Teraz musimy pokroić paprykę, przecinamy ją na pół, wykrawamy białą błonkę z nasionami i kroimy na części. Dodajemy ją do miski razem z marchewką i pietruszką.
Do całości dodajemy jeszcze listki świeżej, posiekanej pietruszki i mieszamy. Polewamy na wierzchu oliwą z oliwek. Jeżeli zostanie Ci jeszcze kilka listków pietruszki, możesz udekorować nimi sałatkę przed podaniem. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-05-07 09:41:00
Przy moim odchudzaniu, wskazana taka sałatka.
Odpowiedz