Muffiny ze szpinakiem i batatami

Muffiny ze szpinakiem, słodkim ziemniakiem i serem to propozycja na pożywną przekąskę. Idealne na drugie śniadanie lub lunch!

Danie: Kolacja

Osób: 16

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 16

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g batatów
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 200 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz
  • Szczypta tymianku

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.



Krok 2

Bataty myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do nich poszatkowaną cebulę, start żółty ser, pokrojony szpinak i roztrzepane widelcem jajka. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dodajemy proszek do pieczenia oraz porcjami mąkę. Całość mieszamy.



Krok 3

Przygotowanym ciastem uzupełniamy foremki na muffinki.



Krok 4

Pieczemy 35 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 11:45:00

Ciekawy przepis, muszę go wypróbować.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.