Muffiny ze szpinakiem, słodkim ziemniakiem i serem to propozycja na pożywną przekąskę. Idealne na drugie śniadanie lub lunch!
Danie: Kolacja
Osób: 16
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
Bataty myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do nich poszatkowaną cebulę, start żółty ser, pokrojony szpinak i roztrzepane widelcem jajka. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dodajemy proszek do pieczenia oraz porcjami mąkę. Całość mieszamy.
Przygotowanym ciastem uzupełniamy foremki na muffinki.
Pieczemy 35 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 11:45:00
Ciekawy przepis, muszę go wypróbować.
Odpowiedz