Składniki:

  • 500 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 200 g białej czekolady
  • 4 łyżeczki matchy
  • 250 g malin

Dodatkowo:

  • 300 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 2 łyżeczki matchy

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy całkowicie się rozpuści dodaj do niej matchę. Dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.



Krok 2

Śmietankę porządnie schłodź. Przełóż ją do wysokiej miski i ubij mikserem na sztywno. Kiedy odpowiednio zgęstnieje powoli dodawaj mus czekoladowo-herbaciany i wymieszaj.



Krok 3

½ musu przelej do foremek i ułóż na niego umyte maliny. Zalej pozostałą częścią musu.



Krok 4

Foremki włóż do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem ostrożnie wyjmij z foremek. Jeszcze raz ubij schłodzoną śmietankę na sztywno. Deser ozdób na wierzchu bitą śmietanką. Posyp matchą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.