Napój, który przygotujesz od podstaw. Będziesz się delektować tym brzoskwiniowym powiewem świeżości.
Idealny dodatek na spotkaniach z przyjaciółmi i nie tylko.
Danie: Napoje
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż blachę do pieczenia dużym kawałkiem wytrzymałej folii aluminiowej. Połóż na nią połówki brzoskwiń, rozcięciami do góry. Brzoskwinie polej miodem. Wierzch przykryj następnym dużym kawałkiem folii i szczelnie zamknij owoce.
Włóż blachę do piekarnika. Piecz przez 25-30 minut lub do miękkości brzoskwiń. Po wyjęciu ostudź, a następnie rozwiń folię i obierz owoce ze skórki.
Zblenduj brzoskwinie na gładką masę. Przelej puree do dzbanka. Dodaj nektar i 750 ml szampana. Wymieszaj, aż do połączenia.
Rozlej do kieliszków do wina. Dopełnij pozostałym szampanem. Podawaj natychmiast. Smacznego!
Przed wykonaniem napoju schłodź wcześniej nektar i szampana.
Dodaj komentarz