Musujące brzoskwiniowe Bellini

Napój, który przygotujesz od podstaw. Będziesz się delektować tym brzoskwiniowym powiewem świeżości.

Idealny dodatek na spotkaniach z przyjaciółmi i nie tylko.

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 średnie brzoskwinie
  • 1 łyżka miodu
  • 320 g nektaru brzoskwiniowego, schłodzonego
  • 900 ml szampana lub musującego soku winogronowego

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż blachę do pieczenia dużym kawałkiem wytrzymałej folii aluminiowej. Połóż na nią połówki brzoskwiń, rozcięciami do góry. Brzoskwinie polej miodem. Wierzch przykryj następnym dużym kawałkiem folii i szczelnie zamknij owoce.



Krok 2

Włóż blachę do piekarnika. Piecz przez 25-30 minut lub do miękkości brzoskwiń. Po wyjęciu ostudź, a następnie rozwiń folię i obierz owoce ze skórki.



Krok 3

Zblenduj brzoskwinie na gładką masę. Przelej puree do dzbanka. Dodaj nektar i 750 ml szampana. Wymieszaj, aż do połączenia.



Krok 4

Rozlej do kieliszków do wina. Dopełnij pozostałym szampanem. Podawaj natychmiast. Smacznego!



Wskazówki

Przed wykonaniem napoju schłodź wcześniej nektar i szampana.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.