Owocowa tęcza

Szybki i prosty sposób na owocowy deser. Idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • •2 kiwi
  • •2 brzoskwinie
  • •100 g truskawek
  • •100 g borówek
  • •100 g granoli
  • •125 ml jogurtu naturalnego

Przygotowanie

Krok 1

Kiwi obieramy, kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Dno szklanek obsypujemy granolą. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy po warstwie truskawek w szklankach.



Krok 3

Brzoskwinie obieramy i kroimy w małą kostkę. Układamy je na truskawkach. Warstwę brzoskwiń przykrywamy pokrojonym kiwi.



Krok 4



Całość dekorujemy warstwą umytych, świeżych borówek. Na to kładziemy porcję jogurtu naturalnego.



Wskazówki

Warstwy owoców możemy wymienić według własnego uznania.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.