Składniki:

  • - 1 pierś z kurczaka
  • - 200 g kurek
  • - 1 cebula
  • - 1 papryczka chili
  • - 1 pęczek koperku
  • - 1 marchewka
  • - 1 żółta papryka
  • - 6 jajek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 4 łyżki śmietanki Łaciatej 30%
  • - 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Następnie posypujemy przyprawami. Podsmażamy na maśle, dodajemy kurki i drobno pokrojoną cebulę.



Krok 2

Całość dusimy przez 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę/plasterki marchewkę, drobno pokrojoną paprykę i dusimy jeszcze przez 10 minut.



Krok 3

Jajka rozbijamy i mieszamy ze śmietanką Łaciatą. Dodajemy na patelnię zmieszane jajka ze śmietanką łaciatą, koperek i pokrojoną drobno papryczkę chili. Całość smażymy do momentu, kiedy jajka się zetną.



Wskazówki

Możemy wykorzystać mrożone kurki, jeśli nie posiadamy świeżych.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.