Placki twarogowe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g twarogu Mazurski Smak,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżka cukru wanilinowego,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 3 czubate łyżki mąki

Przygotowanie

Przygotowanie

Do miski włożyć twaróg, dodać żółtka (białka zachować); rozgnieść praską lub widelcem, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy twarogowej, połączyć składniki delikatnie mieszając łyżką. Nakładać porcje ciasta (po ok. 2 łyżki) na rozgrzaną, suchą patelnię (np. teflonową, naleśnikową). Smażyć partiami na małym ogniu, gdy spód się zarumieni należy obrócić je na drugą stronę. Podawać z jogurtem, miodem i owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.