Domowy paprykarz to doskonały przysmak dla każdego. Można podawać go do kolacji lub do obiadów. Jest to zdrowa alternatywa dla sklepowych, gotowych produktów tego typu. Paprykarz nie jest trudny do przygotowania - zdecydowanie warto go zrobić.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Cielęcinę kroimy na kawałki, posypujemy mąką i solą, a następnie lekko przyrumieniamy na patelni, a potem przekładamy do garnka.
Cebulę kroimy w plastry i dodajemy do mięsa. Patelnię lekko płuczemy i tą wodą zalewamy mięso w garnku. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Mięso doprawiamy papryką w proszku.
Na koniec dodajemy śmietankę Łaciatą i kropimy sokiem cytrynowym. Podajemy np. z lanymi kluskami.
Dodaj komentarz