Składniki:

  • 200 g naturalnego homogenizowanego serka
  • 4-5 łyżek Śmietanki Łaciatej 18%
  • 3-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1-2 ostrej papryki chili
  • Świeżo zmielony pieprz
  • Sól

Dodatkowo:

  • Płatki chili do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przekładamy serek homogenizowany, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietankę Łaciatą, odrobinę soli i pieprz oraz tyle ostrej papryki by jej ostrość nie zdominowała śmietankowego smaku serka.



Krok 2

Pastę podajemy w miseczkach udekorowaną płatkami chili.



Wskazówki

Uwaga pasta ma być lejąca, więc wygodniej będzie podać każdemu z jedzących osobną porcję.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.